Utställning KoM 2019

Parallellt med konferensen 2019 anordnades en utställning där teknik- och materialleverantörer presenterade sina erfarenheter och lösningar. 


Dessa företag ställde ut på KoM 2019:


SvFF och IVL rekommenderar FlexiClean för konstgräsplaner.Som den ledande tillverkaren av filterkassetter för dagvattenrening har FlexiClean AB presenterat den första filterkassetten på marknaden som renar granulat, tungmetaller och oljor. I dag är det mycket fokus på frågan om granulat på konstgräsplaner. Hittills har det varit fokus på plaster men de rapporter FlexiClean har fått tillhanda ser vi också höga värden av Zink, Natrium, Strontium, Kalcium och Fosfor. Därför lämpar sig FlexiClean ypperligt som dagvatten-filter på dessa konstgräsplaner. Att filtret även absorberar olja gör att man har en extra ”försäkring” om något skulle hända med maskinerna som underhåller planerna. Kassetten finns idag i ett drygt 10-tal svenska kommuner och distribueras via KSAB, Västerås. KSAB hittar du i samma monter som FlexiClean. Hemsida FlexiCleanKSAB utrustar utemiljöer med konstgräs, bevattning, skyddsnät och annan kringutrustning såsom skyltning, papperskorgar mm. De  lägger konstgräs både med och utan granulat och har även biologiskt nedbrytbara fyllningar såsom kokos och fiber. KSAB har en egen granulatfälla för dagbrunnar och tillsammans med Flexicleanfiltret blir detta en komplett lösning för att förhindra granulat och föroreningar att komma ut i våra vatten. Representanter från FlexiClean hittar du i KSAB:s monter.
Hemsida KSABGårda Johan Sport var bland de första att förse den Svenska marknaden med konstgräs och utförde sina första installationer i slutet av 90- talet. Under åren 2004 och 2005 installerade Gårda Johan konstgräs på två Allsvenska planer, Strömvallen i Gävle samt Idrottsparken i Sundsvall. I enlighet med Gårda Johans motto att leverera kvalitet i allt vi gör, kan vi numera även erbjuda Limonta Sports hela sortiment, samtliga produkter med hög kvalitet och enastående egenskaper. Konstgräset har hyllats som Allsvenskans bästa och finns bland annat på BK Häckens hemmarena Bravida Arena. I dagsläget tränar flera elit lag på vårt konst- eller hybridgräs, däribland IFK Göteborg, Malmö FF, Öster IF, GAIS och BK Häcken. Utöver konst- & hybridgräs erbjuder Gårda Johan Sport ett stort utbud av produkter till lekplatser, näridrottsplatser & idrottsplatser
Hemsida Gårda Johan Konstgräs


Lappset
I det gemensamma uterummet ska alla kunna trivas och röra sig oavsett ålder, förutsättningar och årstid. Det ställer höga krav på produkter som finns i vår utemiljö. Det ska vara utrustning och inredning som är fin att se på. Den ska vara hållbar och tålig. Miljön ska vara inbjudande för såväl vila som aktivitet, och den ska vara trygg att använda oavsett förutsättningar.
Vår produktutveckling bygger på över 45 års erfarenhet och samarbete med professionella utövare inom olika sporter. Vi har även över 14 års erfarenhet av olika tillverkare av gräsplaner samt grässystem och strävar alltid efter den bästa lösningen för varje kunds behov. Med våra produkter kan vi erbjuda energieffektiva och miljövänliga lösningar som gynnar en hållbar utveckling. Vi använder endast tillverkare av gräsplaner som godkänts av Internationella fotbollsförbundet FIFA och vi ansvarar för installationen och underhållet själva. 
Hemsida Lappset SportHemsida Nordic Arena ServiceHemsida Polytan ScandinaviaSandmasters patenterade rengöringsmaskin rengör skonsamt på djupet med vatten, utan kemikalier. Uttaget av smuts och partiklar sker från början till slut under kontrollerade former då det binds av vattnet som sugs upp. Därmed passar tvätten även ypperligt inomhus. Vårt filtersystem för tvättvattnet avlägsnar 99,99% av mikroplasterna, samt metaller, PAH och bakterier reduceras radikalt. Såväl IVL Svenska Miljöinstitutet som Naturvårdsverket rekommenderar Sandmasters filtersystem.
Hemsida SandmasterHemsida SEKA MiljöteknikSENS tillhandahåller klimatsmarta energilösningar och tjänster
Smart användning av lokala energilager gör det möjligt att enkelt hålla fotbollsplaner spelbara under vintern. Genom innovativ användning av energilager i form av borrhål kan SENS erbjuda en miljövänlig och ekonomisk lösning för att enkelt göra om exempelvis fotbollsplaner till året-runt-ytor.
Hemsida SENSHemsida Spentab


Unisport-logo-pos-tm
Unisport är marknadsledare i Norden inom sportanläggning och aktivitetsytor. Vi erbjuder unik kompetens och ett komplett produkt- och serviceutbud för såväl inomhus- som utomhusmiljöer där våra helhetslösningar ger de bästa förutsättningarna för både utövare och åskådare Genom att bygga attraktiva idrotts- och motionsanläggningar får vi fler människor att använda dem, vilket leder till bättre hälsa i hela samhället. Vi utvecklar ständigt våra processer för att hitta fler miljövänliga produkter. Genom hälsosammare processer och produkter är vi stolta över att kunna skapa anläggningar av hög kvalitet, som även på ett positivt sätt bidrar till samhälle, miljö och människors hälsa och säkerhet. 
Hemsida Unisport